Extrădarea în SUA a oligarhului ucrainean Dmitro Firtaș, apropiat al lui Ianukovici, aprobată de Curtea Supremă din Austria

  • 26 Iunie 2019 19:00
Extrădarea în SUA a oligarhului ucrainean Dmitro Firtaș, apropiat al lui Ianukovici, aprobată de Curtea Supremă din Austria

Curtea Supremă a Austriei a permis, marți, extrădarea în Statele Unite ale Americii a oligarhului ucrainean Dmitro Firtaș, un apropiat al ex-președintelui Viktor Ianukovici, acuzat în SUA de fapte de corupție.

Punerea în aplicare a deciziei de extrădare depinde acum de Guvernul austriac, ministrul justiției fiind cel care trebuie să semneze și să autorizeze procedura de extrădare a oligarhului. Potrivit avocatului Dan Webb, Firtaș ar putea fi predat autorităților americane în termen de 7-10 zile de la desfășurarea ședinței de judecată.

Dmitro Firtaș a fost reținut în Austria în martie 2014, la cererea anchetatorilor americani, însă a fost eliberat pentru o cauțiune de 125 de milioane de euro și, de atunci, a tot contestat extrădarea sa în Statele Unite, unde este acuzat că a dat mită 18,5 milioane de dolari pentru a obține în mod preferențial licență de exploatare a unei mine de titaniu din India, în 2006. Oligarhul riscă până la 50 de ani de închisoare și confiscarea tuturor bunurilor.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
19,15
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:10,8 m/s
Mon
14
Tue
13
Wed
15
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău