Ex-Secretar de stat deferit justiției pentru trafic de influență. Acesta a pretins suma de 10 000 euro pentru a influența niște angajați din cadrul Ministerului de Justiție

  • 29 Martie 2023 10:06
Ex-Secretar de stat deferit justiției pentru trafic de influență. Acesta a pretins suma de 10 000 euro pentru a influența niște angajați din cadrul Ministerului de Justiție

Procuratura Anticorupție anunță despre finalizarea urmăririi penale și remitere în instanța de judecată pentru examinare în fond, a cauzei penale de învinuire a unui fost funcționar al Ministerului Justiției, fiindu-i incriminată săvârșirea infracțiunii de trafic de influență (art. 326 alin. (1) din Codul penal).

Cauza penală a fost inițiată în luna mai a anului 2022, de către organul de urmărire penală al Centrului Național Anticorupție în baza denunțului unui cetățean potrivit căruia învinuitul, cunoscând că denunțătorul vrea să obțină autorizația de administrator autorizat, a pretins suma de 10 000 euro și a primit 6 000 euro, susținând că are influență asupra membrilor Comisiei de autorizare și disciplină cu privire la promovarea examenului de calificare în profesia de administrator din cadrul Ministerului Justiție.


Învinuitul susținea că îi poate determina pe aceștia să îndeplinească acțiuni în exercitarea funcției acestora, și anume să fie promovat denunțătorul în vederea obținerii licenței de administrator autorizat, însă nu și-a onorat promisiunea.

Învinuitul nu și-a recunoscut vina, iar cauza penală a fost trimisă pentru examinare în fond în Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Pentru infracțiunea comisă (art. 326 alin. (1) din Codul penal) legea prevede pedeapsa maximă sub formă de amendă în mărime de la 100 000 la 150 000 lei sau cu închisoare de până la 6 ani.

Totodată, în scopul garantării executării pedepsei amenzii, a fost aplicat sechestru asupra două terenuri ce aparțin învinuitului, în valoare de aproximativ 200 000 lei MDL.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău