Expulzarea profesorilor turci | Acțiunile procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo vor fi examinate în continuare de către procurorul Andrei Balan

  • 24 Noiembrie 2021 17:39
Expulzarea profesorilor turci | Acțiunile procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo vor fi examinate în continuare de către procurorul Andrei Balan

Acțiunile procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, privind modul cum a fost investigată expulzarea ilegală a celor șapte profesori turci din Republica Moldova, vor fi examinate în continuare de către procurorul desemnat de CSP, Andrei Balan.

Procurorul-șef interimar al Procuraturii Anticorupție a respins declarația acestuia de abținere, ca fiind neîntemeiată, informează instituția.

Sesizarea a fost depusă de către fosta deputată a Platformei DA, Inga Grigoriu. Ea a argumentat că Alexandr Stoianoglo nu și-a pus în aplicare pe deplin atribuțiile în cazul expulzării cetățenilor turci și nu a întreprins acțiunile necesare pentru constatarea întregului cerc de persoane implicate în reținerea și transferul cetățenilor în Turcia.

Alexandr Stoianoglo mai este cercetat penal pe alte cinci capete de acuzare, inclusiv pentru corupere pasivă, fals în declarații, abuz în serviciu și depășirea atribuțiilor de serviciu.

Aflat în arest la domiciliu, procurorul general suspendat urmează să fie supus și unei evaluări a performanțelor sale, de o comisie instituită de CSP, la sesizarea președintei Maia Sandu. Procedura s-ar putea solda cu demitere lui din funcție.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău