Expoziții și activități de socializare, organizate de Guvern pentru diaspora moldovenească

  • 15 August 08:50
Expoziții și activități de socializare, organizate de Guvern pentru diaspora moldovenească

Zilele de 16 și 17 august sunt dedicate diasporei moldovenești. În acest sens, Guvernul Republicii Moldova organizează o serie de evenimente sub egida „Zilei Diasporei”, în care vor fi derulate expoziții, conferințe și activități de socializare, transmite IPN.

Victoria Comerzan, consultant principal al Biroului pentru Relațiile cu Diaspora, a precizat pentru IPN că evenimentul este organizat anual în luna august, conform unei hotărâri de guvern aprobate în iunie 2017. „Scopul evenimentul este de a fortifica, intensifica și menține legăturile dintre guvern și diaspora”, a spus Victoria Comerzan. La evenimente pot participa cetățenii din diasporă, dar și cei din țară.

Potrivit unui comunicat al Guvernului Republicii Moldova, pe 16 august, la Palatul Republicii va avea loc expoziția „Moldova de oriunde”, organizată de reprezentanții diasporei. De la ora 9.30, se va derula un iarmaroc de caritate.

De la ora 10.00, va avea loc deschiderea oficială a Zilelor Diasporei. Un cuvânt de salut va fi rostit de președintele Igor Dodon, prim-ministrul Maia Sandu, miniștrii de externe, de finanțe și al economiei. Printre invitații din străinătate care vor lua cuvântul este Andrea Cuzyova, reprezentantă rezidentă adjunctă a PNUD Moldova și Victoria Gellis, șef interimar de misiune USAID în Republica Moldova.

Tot pe 16 august, va avea loc conferința cu tema: „Votul în diaspora”, precum și două sesiuni de lucru organizate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, respectiv de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Prima zi a Zilelor Diasporei se va încheia cu o recepție.

Pe 17 august, se va pleca spre Costești, unde, la complexul turistic din localitate, vor avea loc mai multe activități de team-building și activități sportive.

De asemenea, potrivit comunicatului, în perioada 19-28 august se va desfășura programul DOR, tabără destinată copiilor din diaspora. „În cadrul programului vor fi organizate activități creative, sportive, artistice, lingvistice, de cunoaștere a istoriei, culturii, vizite culturale și întâlniri cu diferite personalități din țară”, se arată în comunicat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chişinău
1,06 °C
ceață
Umiditate:100 %
Vint:4,1 m/s
Sat
4 °C
Sun
7 °C
Mon
6 °C
Tue
7 °C
Wed
8 °C

Curs oficial BNM 14 Decembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.2828 -0.0000
USD 17.3212 -0.0000
RON 4.0350 -0.0000
UAH 0.7352 -0.0000
RUB 0.2742 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău