Expoziție de tehnică agricolă la Moldexpo

  • 24 Octombrie 2012 15:34
Expoziție de tehnică agricolă la Moldexpo

Tehnică agricolă performată, atât pentru micii fermieri, cât și pentru cei care administrează afaceri de proproții, poate fi văzută și achiziționată în cadrul expoziției specializate “Farmer Moldagrotech”, inaugurată miercuri, 24 octombrie, la Moldexpo.

Fermierii au posibilitatea să cumpere și utilaje pentru a practica agricultura conservativă, care păstrează umiditea solului pe timp de secetă. Mulți dintre agricultori spun, însă, că nu își permit să cumpere asemenea utilaje din cauză că sunt prea scumpe. 

Una dintre companiile prezente la expoziție le propune agricultorilor tehnică și semințe rezistențe la sectetă. Managerul companiei Victor Șterbeț spune că intenționează să promoveze în rândul fermierilor agricultura conservativă.

Alți producători, au adus tehnică și mașini de mari dimensiuni, dar și utilaje pentru micile gospodării țărănești.

Fermierii, la rândul lor, au admirat tehnica de ultimă generație, dar mulți au constatat că nu e de buzunarul lor.

Prezent la eveniment, premierul Vlad Filat, a declarat că statul îi susține pe agricultori prin subvențiile pe care le acordă pentru achiziționare tehnicii specializate.

Pe de altă parte, președintele Federației Naționale a Fermierilor, Valeriu Cosarciuc, susține că subvențiile sunt acordate prioritar marilor proprietari de pământ, iar cei mici sunt neglijați de Guvern.

Potrivit datelor oficiale, din 2011 și până în prezent în Republica Moldova au fost importate 1640 de tractoare, 171 de combine, 3420 de utilaje agricole și 271 de sisteme de irigare.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău