Expoziție de măști împotriva COVID-19, la Muzeul Național al Cehiei

  • 24 Mai 2020 17:00
Expoziție de măști împotriva COVID-19, la Muzeul Național al Cehiei

Muzeul Național din Praga organizează o expoziție de măști de protecție împotriva noului coronavirus, „pentru a transmite populației că într-o bună zi, epidemia va rămâne în trecut și va deveni istorie” – au anunțat reprezentanții muzeului, scrie rador.ro

Colecția de măști a fost creată prin alegerea celor mai interesante dintre sutele de măști trimise de oameni. Este vorba despre măști decorate cu motive populare, cu drapelul național sau cu modele amuzante. Una dintre măști a fost realizată de copii cu autism. Expoziția se va deschide luni, într-o zi simbolică, pentru că Guvernul de la Praga va relaxa atunci măsura privind purtarea obligatorie a măștii de protecție împotriva COVID-19.

Din această zi, oamenii nu vor mai trebui să poarte măști în spații deschise, ci doar în transportul public și în incinta instituțiilor publce. Republica Cehă a fost prima țară din Europa care, pe 19 martie, a impus obligativitatea purtării măștii, pe fondul pandemiei de coronavirus. Bilanțul epidemiei de coronavirus în Cehia indică peste 8.800 de îmbolnăviri și peste 300 de decese.

Sursa:Rador.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău