Expoziție de mașini, echipamente și tehnologii agricole, vernisată la Moldexpo

  • 12 Martie 2014 14:21
Expoziție de mașini, echipamente și tehnologii agricole, vernisată la Moldexpo

Expoziția Internațională Specializată de mașini, echipamente și tehnologii agricole “Moldagrotech”, a fost vernisată, miercuri, 12 martie, la "Moldexpo".

În cadrul expoziției sunt prezentate tractoare; mașini de prelucrare a solului și de semănat; mașini de aplicare a fertilizanților; tehnică de recoltare și de pregătire a nutrețurilor; piese de schimb; tehnică pentru întreprinderile agricole mici; dotări pentru zootehnie, avicultură și piscicultură. 

Peste 100 de companii din 11 țări printre care  Republica Moldova, România, Statele Unite, Austria, Belgia, Bulgaria sau Coreea de Sud sunt prezente la expoziția specializată de echipamente și tehnologii agricole, ajunsă anul acesta la cea de-a 26-a ediție. Anatol Timotenco este reprezentantul unei companii din România, prezente pe piața Republicii Moldova de 3 ani. Susține că utilajele expuse sunt accesibile pentru agricultorii moldoveni.

De cealaltă parte, micii agricultori pe care i-am întâlnit susțin că prețurile echipamentelor agricole expuse sunt prea mari raportate la veniturile pe care le au.

Prezent la deschiderea expoziției, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, afirmă că

Pe lângă gama de echipamente de prelucrare a pământului, sunt expuse sisteme de irigare, hidroinstalații, echipamente pentru industria alimentară și prelucrătoare, fertilizanți, material semincer, flori, plante medicinale, pomi fructiferi și plante decorative sau ambalaje pentru transportare. În cadrul evenimentului, vor fi organizate seminare, mese rotunde, demonstrații ale tehnicii agricole. Expoziția va fi deschisă până pe 15 martie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
20
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău