Expoziție de literatură ilustrată la Parlament, cu creații ale copiilor din R. Moldova și România

  • 22 Aprilie 2023 10:30
Expoziție de literatură ilustrată la Parlament, cu creații ale copiilor din R. Moldova și România

O expoziție de literatură ilustrată cu genericul „Freamătul bunătății” este găzduită de Parlament în contextul Zilei mondiale a creativității și inovației.

Direcția comunicare și relații publice a Legislativului a relatat că expoziția conține picturi și lucrări confecționate manual, realizate în baza unor creații literare de către de elevi din Republica Moldova și România, participanți ai Proiectului „Liceul Originalității”, transmite MOLDPRES.

Lucrările au fost realizate în timpul orelor de educație tehnologică. Elevii, ghidați de profesorii lor, au scris pagini de jurnal, poezii și povestiri despre oamenii frumoși pe care îi cunosc. Alți copii, inspirați de operele literare ale colegilor, au creat tablouri, sculpturi și broderii în baza acestora.

Proiectul „Liceul Originalității” reprezintă un parteneriat transfrontalier și transdisciplinar al instituțiilor de învățământ din R. Moldova și România, care a fost creat la inițiativa lui Vladimir Badrajan, profesor de limba și literatura română la Liceul Teoretic „Ginta Latină” din municipiul Chișinău. Proiectul își propune de a stimula creativitatea și gândirea critică la elevi, precum și de a stabili relații de colaborare cu liceele din Chișinău și cele din România.

Expoziția va fi deschisă până la sfârșitul lunii aprilie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:1,03 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău