Expoziție de desene și aplicații create de copii din Chișinău și Dâmbovița

  • 26 Decembrie 2017 17:23
Expoziție de desene și aplicații create de copii din Chișinău și Dâmbovița Sursa: www.chisinauedu.md

Peste 1500 de desene și aplicații ale copiilor din municipiul Chișinău și din județul Dâmbovița, România, cu genericul: „Tu ești Moș Crăciun”, au fost expuse la Direcția generală educație, tineret și sport din Chișinău. Și la Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița a fost vernisată o expoziție similară.

Acțiunea se înscrie în proiectul „Programele artistice între tradițional și modern”, în baza unui parteneriat încheiat între Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița și DGETS.

Șefa Secției informare și relații cu comunitatea DGETS, Elena Vorotneac, a declarat pentru IPN că, de la cele 158 de instituții preșcolare din Chișinău au fost selectate câte 1-3 lucrări pentru expoziție. „Pe această cale am încercat să promovăm copiii, să le dezvoltăm dragostea pentru frumos și cultură. Nu este doar un schimb cultural, dar și fizic de lucrări, ceea ce este foarte important”, a spus Elena Vorotneac.

Schimbul de lucrări dintre cele două entități face parte dintr-un plan de acțiuni stabilit în urma unei vizite de lucru a managerilor și educatorilor din Chișinău la Dâmbovița pentru a prelua bunele practici în educație. Copiii de la Chișinău, împreună cu familiile lor și cu educatorii, încă din noiembrie au început confecționarea lucrărilor, la fel și copiii din Dâmbovița. La sfârșitul lunii noiembrie, lucrările copiilor moldoveni au fost expediate prin poștă în trei cutii mari, și lucrările de la Dâmbovița la fel.

La Chișinău expoziția este organizată la intrarea principală în cadrul DGETS. Lucrările vor fi expuse până la sfârșit de ianuarie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:2,06 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău