Expoziție a pictorului ucrainean Serhii Bojko, deschisă publicului la 2 ani de la declanșarea invaziei ruse în Ucraina

  • 22 Februarie 10:59
Expoziție a pictorului ucrainean Serhii Bojko, deschisă publicului la 2 ani de la declanșarea invaziei ruse în Ucraina

La doi ani de la declanșarea războiului rus în Ucraina, Galeria Buncăr invită publicul la vernisajul artistului ucrainean Serhii Bojko – CENTURA FORESTIERĂ / ЛІСОСМУГА, transmite Radio Chișinău.

Expoziția, care va fi inaugurată astăzi, 22 februarie, la ora 16.00, prezintă zece pânze de proporții din două serii de lucrări: „Centura Forestieră”  și „Ocupanții”, realizate pe parcursul ultimilor ani.

Serhii Bojko s-a născut în 1985 la Odessa. S-a format sub îndrumarea tatălui său, Igor Bojko. A participat la numeroase expoziții naționale și internaționale. În 2010, a fost laureatul concursului de tineri artiști organizat de Muzeul de Artă Contemporană din Odessa. Din 2013 este membru al Uniunii Naționale a Artiștilor Plastici din Ucraina. Printre expozițiile recente se numără: Galeria Zmist, Odessa 2021, Galeria Білий світ, Kiev 2023, Galeria Corpus fine art „Black on Black“, Kiev 2023.

Expoziția este deschisă pentru public până pe 10 martie.

Evenimentul este susținut de Centrul pentru Artă Contemporană [Ksa:k], Goethe-Zentrum Chișinău, Ambasada Austriei în Republica Moldova și Ambasada Ucrainei în Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:88 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
15
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău