Expoziția-concurs ”Saloanele Moldovei” și-a desemnat laureații

  • 25 August 13:31
Expoziția-concurs ”Saloanele Moldovei” și-a desemnat laureații

Cea de-a XXX-a ediție a expoziției-concurs ”Saloanele Moldovei” și-a desemnat premianții, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, președintele Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova, Dumitru Bolboceanu, președintele juriului, a menționat că la expoziție au participat 85 de autori cu câte o lucrare. ”Noi am făcut expoziția la Chișinău, iar cei din România au organizat-o la Complexul Muzeal ”Iulian Antonescu” și la Galeria ”Alfa”.  Conform regulamentului, care a fost elaborat încă anul trecut, artiștii au propus peste 300 de lucrări, dintre care au fost selectate 85. În România au fost alese peste 200 de lucrări”, a precizat președintele UAP.

În urma jurizării, s-a decis acordarea următoarelor premii. Astfel, premiul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării a fost obținut de către Veaceslav Fisticanu pentru lucrarea ”Haos-Ordine”, iar de premiul Complexului Muzeal ”Iulian Antonescu” din Bacău, România – Ionela Lăzureanu din Bacău pentru lucrarea ”Bag Man IV”.

Premiul ”Mihail Grecu” al Uniunii Artiștilor Plastici din România i-a revenit Florentinei Breazu pentru lucrarea ”Particule VIII”, premiul Uniunii Artiștilor Plastici din România – lui Marius Barb Barbone  din București pentru lucrarea ”Povara” și premiul Muzeului Național de Artă al Moldovei – lui Marius Barb Barbone pentru aceeași lucrare și Dorina Jireghea-Tihonciuc din Chișinău pentru lucrarea ”Decorative” – diptic.

Cu premiul Consiliului Județean Bacău a fost distins Zamfira Bârzu din Iași, România, pentru lucrarea ”Afrodita”, cu premiul Direcției Cultură a Primăriei municipiului Chișinău – Alexandru Macovei, pentru lucrarea ”Bizantiquie 03”, cu premiul Uniunii Artiștilor Plastici din România - Filiala Bacău - Mihai Chiaburu din Bacău pentru lucrarea ”Arhetip”, cu premiul juriului -  Igor Svernei pentru lucrarea ”Eclantant” și cu premiul de excelență – Marius Crăiță-Mândră din Bacău, România.

Expoziția va fi deschisă pe 31 august și va funcționa până la 13 septembrie.

Sursa:MOLDPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:1 m/s
Thu
14
Fri
12
Sat
8
Sun
9
Mon
10

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău