Expoziția-concurs de artă contemporană „Autumnala” și-a desemnat învingătorii

  • 26 Noiembrie 2021 12:21
Expoziția-concurs de artă contemporană „Autumnala” și-a desemnat învingătorii

Peste 100 de artiști plastici din Republica Moldova și-au prezentat ieri cele mai reprezentative lucrări de pictură, grafică, sculptură și artă decorativă realizate pe parcursul anului în cadrul Expoziției-concurs de artă contemporană „Autumnala 2021”, informează MOLDPRES.

Evenimentul este organizat de Uniunea Artiștilor Plastici din Republica Moldova (UAP), în parteneriat cu Ministerul Culturii și se desfășoară în incinta Centrului Expozițional „Constantin Brâncuși”, scrie sursa citată.

În cadrul manifestării au luat cuvântul președintele Uniunii Artiștilor Plastici, Dumitru Bolboceanu, criticul de artă și pictorița Victoria Rocaciuc ș.a.

Prezentă la vernisarea expoziției, Adriana Derevici-Graur, consultant superior la Ministerul Culturii a menționat că „Autumnala 2021” reunește, pe lângă artiștii cu experiență, nume notorii și numeroși tineri artiști plastici, membri ai UAP, care se bucură de aprecierea și premierea de către juriul concursului. În context, premiul Ministerului Culturii a fost acordat artistei Svetlana Șugjda, pentru lucrarea „Galactica”.

Totodată, Uniunea Artiștilor Plastici a acordat, conform Regulamentului expoziției-concurs, 8 premii și 16 diplome de merit. Astfel, Premiul pentru pictură i-a revenit artistului Iurie Platon, pentru lucrarea „Motiv”, iar cu Premiul pentru grafică a fost distins Vasile Sitari pentru lucrarea „Curioasa”. Premiul pentru artă decorativă a fost decernat Elenei Chirvasă pentru lucrarea „Rezonanțe”, Premiul pentru sculptură a fost acordat artistului Gheorghe Postovanu pentru lucrarea „Venera”. În posesia Premiului criticii de artă a intrat Victoria Rocaciuc. Premiul de excelență a fost acordat artistului Simion Zamșa pentru lucrarea „Papamobil”, iar Premiul special al juriului i-a revenit lui Ruslan Roșca pentru lucrarea „Ascuns de lume”.

Expoziția-concurs de artă contemporană „Autumnala 2021” va fi deschisă până la 12 decembrie, cu respectarea regulilor de prevenire a răspândirii virusului COVID-19.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Ploaie ușoară
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău