Expoziția personală „Umbre. Fără titlu”, semnată de artistul plastic Vlad Tabac este vernisată astăzi, la Biblioteca Națională

  • 22 Noiembrie 2022 15:15
Expoziția personală „Umbre. Fără titlu”, semnată de artistul plastic Vlad Tabac este vernisată astăzi, la Biblioteca Națională

Expoziția personală „Umbre. Fără titlu”, semnată de artistul plastic Vlad Tabac este vernisată astăzi, 22 noiembrie, la Biblioteca Națională. Potrivit organizatorilor, expoziția va fi deschisă până pe 22 decembrie, iar publicul are ocazia să achiziționeze din lucrări.

Intervievat de Radio Chișinău, artistul Vlad Tabac a spus că în expoziții se vor regăsi peisaje mai recente, pe care a avut ocazia să le surprindă pe pânză în călătoriile sale:

„Am îndrăznit să expun o parte din lucrările mele, cu subiecte spre figurativ, mai aproape de spectator. Sunt peisaje din Moldova și din Bucovina, și mai recente din Ardeal, unde am reușit să ies cu șevaletul. În expoziție sunt lucrări în diferite tehnici, sunt pasteluri, ulei, acuarelă. Tehnica în care lucrez este tradițională, încerc să rămân pe figurativ, nu am expus acum ceva mai îndrăzneț, să spun așa. Lucrările de grafică le-am abordat în tehnica de pictură, pentru că și pastelurile care ar trebui considerate de grafică, abordarea este mult mai picturală”.

Șefa secției „Colecția de Arte și Hărți” de la Biblioteca Națională, Rodica Baleanu, a menționat că este o galerie de lucrări care aduce mai multă lumină și interes pentru cei care o vizitează: „Expoziția cuprinde 47 de lucrări de pictură și grafică ce reprezintă peisaje din Moldova și România, natură statică cu flori și fructe, pline de lumină, prezentate într-o formă onirică, care lasă privitorului un final deschis de interpretare a operei”.

Vlad Tabac este născut la Cornești, în 1970. Are peste 40 de expoziții personale și de grup în Rep. Moldova, România, Franța, Marea Britanie. Abordează diverse tehnici, precum ceramică, grafică și pictură.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău