Expoziția Moldagrotech va avea loc la Moldexpo între 13 și 16 martie

  • 07 Martie 19:45
Expoziția Moldagrotech va avea loc la Moldexpo între 13 și 16 martie

Centrul Internațional de Expoziții MOLDEXPO va găzdui în perioada 13 – 16 martie cea de-a XXXXIII-a ediție a Expoziției Internaționale Specializate de Mașini, Echipamente și Tehnologii pentru Sectorul Agricol - MOLDAGROTECH (ediția de primăvară). Evenimentul va reuni peste o sută de expozanți, transmite MOLDPRES.

MOLDAGROTECH (spring) 2024 va aduna expozanți din opt țări: Republica Moldova, Austria, Italia, Letonia, Polonia, România, Ucraina și Ungaria. Oaspeții vor pune la dispoziția agricultorilor un spectru vast de tehnologii de ultimă oră, destinate îmbunătățirii și optimizării operațiunilor agricole, indică Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA).

„Expoziția va cuprinde o ofertă vastă de mașini și echipamente agricole, tehnologii moderne, soluții pentru creșterea intensivă a culturilor, îngrășăminte, produse de protecție a plantelor și material semincer. Prezentările și demonstrațiile de echipamente moderne vor avea loc pe tot parcursul celor patru zile de expoziție, oferind o platformă pentru schimbul de experiențe și cunoștințe între profesioniști. Un accent sporit este pus pe digitalizarea agriculturii, cu prezentarea Smart Agri Arena, un spațiu dedicat aplicațiilor, soluțiilor digitale și tehnologiilor sofisticate pentru o agricultură de precizie”, explică MAIA.

De asemenea, cu sprijinul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare se va desfășura concursul „Util pentru Moldova", organizat pentru a valorifica echipamentele, tehnologiile și materialele performante pentru agricultură. „Expoziția oferă și oportunități de școlarizare în agricultură. În acest sens, vor fi organizate seminare, mese rotunde și discuții. Tinerii specialiști sunt invitați să participe la conferința Agrogenerația, unde vor fi prezentate tendințele actuale în domeniu de către studenții Universității Tehnice din Moldova”, conform sursei citate.

MOLDAGROTECH (spring) rămâne un eveniment de referință în calendarul MOLDEXPO, subliniind rolul esențial al tehnologiei și inovației în progresul agriculturii. Vizitatorii sunt așteptați la inaugurarea evenimentului: miercuri, 13 martie 2024, ora 11:00, la pavilionul nr.2.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
20,7
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:4,15 m/s
Wed
21
Thu
23
Fri
24
Sat
25
Sun
26
Arhivă Radio Chișinău