Expoziția de pictură a artistului din Ucraina, Serhii Bojko, a fost vernisată la Chișinău

  • 26 Februarie 11:59
Expoziția de pictură a artistului din Ucraina, Serhii Bojko, a fost vernisată la Chișinău

Expoziția de pictură a artistului din Ucraina, Serhii Bojko, cu genericul „Centura Forestieră/Лісосмуга”, a fost vernisată la Galeria Buncăr din Chișinău, în contextul împlinirii a doi ani de la începutul războiului din țara vecină. Expoziția va fi deschisă până pe 10 martie, iar fondurile acumulate din vânzarea picturilor vor fi utilizate în scopuri caritabile, transmite MOLDPRES.

Expoziția prezintă zece pânze care fac parte din două serii de lucrări „Centura Forestieră”  și „Ocupanții”, realizate de artistul din Odessa pe parcursul ultimilor ani.

Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Marko Șevcenko, a accentuat că „Centura Forestieră / Лісосмуга” este o expoziție despre tragedia războiului. „Centura forestieră – reprezintă acele locuri strategice unde sunt cele mai puternice confruntări militare. Bojko a pictat războiul cu o tentă de ironie, iar în această expoziție am înțeles că Odessa a învins tragedia”, a adăugat Ambasadorul. 

Curatorul expoziției Valeria Barbas, doctor în studiul artelor, a afirmat că pânzele lui Serhii Bojko transmit conflictele fundamentale ale "lumii ruse" cu realitățile din Ucraina.

Picturile artistului vor fi vândute în scopuri caritabile. În plus, se pot achiziționa reproduceri de calitate. Fondurile acumulate vor fi donate pentru susținerea forțelor armate ucrainene. Expoziția va fi deschisă până pe 10 martie. Intrarea este liberă.

Serhii Bojko s-a născut în 1985 la Odessa. A participat la expoziții naționale și internaționale. În 2010, a fost laureatul concursului de tineri artiști organizat de Muzeul de Artă Contemporană din Odessa. Este membru al Uniunii Naționale a Artiștilor Plastici Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,03 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
15
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău