Expoziția de artă plastică „Art Safari” finanțată de DRRM la Castel Mimi

  • 06 Iunie 2023 11:55
Expoziția de artă plastică „Art Safari” finanțată de DRRM la Castel Mimi

A doua ediție a expoziției de artă plastică „Art Safari” în Republica Moldova a avut vernisajul ieri seară, 5 iunie, la Castel Mimi, Bulboaca, transmite Departamentul pentru Relații cu R. Moldova.

La eveniment au participat ambasadorul României la Chișinău, E.S Cristian-Leon Turcanu, secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, Adrian Dupu, directorului adjunct al ICR Chișinău, Narcis Afrasinei și președinta Fundației „Constantin Mimi”, Cristina Frolov.

Intitulată „Femei din arta românească” expoziția este o celebrare a vieții și a creației femeilor care au îmbogățit arta românească modernă și contemporană și reprezintă o oportunitate pentru publicul din Republica Moldova să descopere o parte importantă din patrimoniul cultural al țării.

Cele peste 20 de tablouri ale artistelor românce care au pus România pe harta culturală europeană în epoca interbelică, prezentate publicului la Castelul Mimi, pot fi admirate începând de astăzi, 6 iunie, până pe 15 iunie 2023.

Expoziția de artă plastică românească „Art Safari”, organizată de Fundația Constantin Mimi, este finanțată de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, Ministerul Culturii al Republicii Moldova, Ambasada României în Republica Moldova și Castel Mimi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău