Expoziția–concurs de artă contemporană „Autumnala – 2020” și-a desemnat câștigătorii

  • 27 Noiembrie 2020 14:56
Expoziția–concurs de artă contemporană „Autumnala – 2020” și-a desemnat câștigătorii
MOLDPRES

Un număr de 134 de artiști plastici din Republica Moldova și-au expus cele mai reprezentative lucrări de pictură, grafică, sculptură și artă decorativă realizate pe parcursul anului în cadrul  Expoziției – concurs de artă contemporană „Autumnala – 2020”, care a fost vernisată ieri la Centrul Expozițional ”C. Brâncuși”, informează MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, evenimentul a fost organizat de Uniunea Artiștilor Plastici din Republica Moldova (UAP), în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. 

Prezent la manifestare, secretarul de stat în domeniul culturii Andrei Chistol a menționat că „Autumnala – 2020” reunește, pe lângă artiștii cu experiență, nume notorii și numeroși tineri artiști plastici, membri ai UAP, care se bucură de succes, care au fost apreciați și premiați de către juriul concursului. Oficialul a oferit premiul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării artistului plastic Eugen Sterpu pentru lucrarea „Fără titlu”, hârtie, pastel.

Totodată, Uniunea Artiștilor Plastici a acordat, conform Regulamentului expoziției-concurs, 10 premii și 5 diplome de merit. Astfel, Victor Crețu a obținut  premiul pentru pictură cu lucrarea „Desfășurare 5”, 2020, ulei, pânză, Valeriu Herța - premiul pentru grafică pentru lucrările „Vânturi năprasnice”, acvaforte și „Amintiri”, acvaforte, Eric Perjovschi - premiul pentru artă decorativă pentru lucrarea „Destinul”, 2019, sudură, metal, Valentin Vârtosu - premiul pentru sculptură pentru lucrarea „Odihna vecilor” (Troița albastră), 2020, lemn, oțel, Constantin Spânu - premiul pentru critică de artă pentru lucrarea „Artele decorative din RSSM (1940-2000)”.  Nicolae Coțofan a obținut premiul de excelență pentru lucrarea „Farfurie decorativă”, 2020, șamot, email, aur. 

Juriul a acordat și câteva premii speciale. Astfel, Evghenii Iacovlev a luat acest premiu pentru lucrarea „Îngerii păzitori I”, 2020, papirus, mixtă, Olga Roșca - pentru lucrarea „Mimosa”, 2020,  glazura, faianță, Victor Cuzmenco - pentru lucrarea „Lumină I-II”, 2020, tehnică mixtă și Ștefan Coman - pentru lucrarea „Toamna”, 2020, ulei, pânză.

Uniunea Artiștilor Plastici a acordat și Diplome de merit artiștilor plastici Florentin Leancă, Andrei Negură, Iaroslav Streleț, Mihail Brunea și Iurie Ursatii.

Expoziția – concurs de artă contemporană „Autumnala – 2020”va fi deschisă până la 13 decembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău