Exporturile Ucrainei de cereale se apropie de două milioane tone pe lună (comisarul european pentru agricultură)

  • 10 Iunie 17:30
Exporturile Ucrainei de cereale se apropie de două milioane tone pe lună (comisarul european pentru agricultură)

Exporturile Ucrainei de cereale sunt în creștere și se apropie acum de două milioane tone pe lună, a anunțat vineri comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

"Conform informațiilor din Ucraina, exporturile de cereale cresc gradual și în prezent sunt aproape de două milioane tone pe lună", a declarat comisarul european pentru agricultură la o conferință de presă cu ministrul Agriculturii din Polonia.

Ucraina este un exportator major de cereale către Africa și Orientul Mijlociu și întreruperea livrărilor, ca rezultat al invaziei Rusiei, duce la majorarea prețurilor, alimentând criza alimentară internațională.

Luni, Ministerul Agriculturii anunța că până acum în sezonul iulie-iunie 2021/2022 exporturile Ucrainei de cereale au ajuns la 47,2 milioane tone, inclusiv 148.000 tone în primele cinci zile din iunie.

Volumul total include 18,578 milioane tone de grâu, 22,4 milioane tone de porumb și 5,7 milioane tone de orz.

Înainte de invazia Rusiei, Ucraina exporta până la șase milioane tone de cereale pe lună, dar în ultimele luni volumele au scăzut la aproximativ un milion de tone.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
24,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:4,12 m/s
Sat
25
Sun
26
Mon
25
Tue
26
Wed
26
Arhivă Radio Chișinău