Exporturile de fructe uscate au crescut cu 65% în primele 6 luni ale anului curent

  • 09 August 10:48
Exporturile de fructe uscate au crescut cu 65% în primele 6 luni ale anului curent

Exporturile moldovenești de fructe uscate au crescut cu 65% în primele șase luni ale anului 2024, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, transmite IPN.

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare precizează că majorarea de la 4 mii de tone la 6,6 mii de tone reflectă munca asiduă și dedicarea producătorilor din Republica Moldova.

Potrivit datelor statistice, în perioada ianuarie-mai 2024, Republica Moldova a înregistrat o creștere a exporturilor în mai multe categorii de produse agricole. Exporturile de semințe și fructe oleaginoase au crescut de 1,6 ori, evidențiind o cerere sporită pentru aceste produse pe piețele internaționale.

În aceeași perioadă, exporturile de legume și fructe au înregistrat o creștere de 24,3%. De asemenea, sectorul băuturilor alcoolice și nealcoolice a cunoscut o creștere de 13,0% în exporturi.

Uniunea Europeană rămâne cea mai mare piață de export pentru mărfurile din Republica Moldova. Potrivit Biroului Național de Statistică, în primele patru luni ale acestui an, exporturile de mărfuri destinate țărilor Uniunii Europene au totalizat 800 milioane dolari, deținând o pondere de aproape 66% din total, cu aproape 4 procente mai mult față de ianuarie-aprilie 2023.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Tue
20
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău