Exportul de grâu și zahăr, interzis în perioada stării de urgență. Suspendarea licitației pentru procurarea energiei electrice, printre deciziile CSE

  • 25 Februarie 2022 15:30
Exportul de grâu și zahăr, interzis în perioada stării de urgență. Suspendarea licitației pentru procurarea energiei electrice, printre deciziile CSE

Comisia pentru Situații Excepționale a anunțat mai multe decizii în contextul situației de criză generată de războiul din Ucraina. Astfel, autoritățile au decis să nu permită creșterea nejustificată a prețurilor pentru anumite produse alimentare.

Într-o conferință de presă, premierul Natalia Gavriliță a declarat că pe perioada stării de urgență este interzis exportul de grâu și zahăr, întrucât Republica Moldova se apropie de stocurile limită necesare pentru asigurarea securității alimentare.

Totodată, a fost suspendată procedura de revizuire a tarifelor la energia electrică pentru o lună, până va fi elaborat un program de subvenționare.

„Am decis suspendarea licitației pentru procurarea energiei electrice, astfel că a fost prelungit vechiul contract cu furnizorul existent, la prețul existent, până la data de 31 martie 2023”, a mai adăugat Natalia Gavriliță.

Premierul a spus că măsurile anunțate sunt luate pentru a oferi mai multă stabilitate cetățenilor în starea generală de incertitudine.

Membrii Comisiei pentru Situații Excepționale au facilitat procedura de intrare în țară a loturilor de ajutoare umanitare. Autoritățile publice locale se vor implica în procesul de gestionare a fluxurilor de străini care vin din Ucraina. De asemenea, migranții ucraineni care au ajuns în Rep. Moldova și care se vor infecta cu COVID și vor suferi cazuri medicale de urgență, vor beneficia de tratament medical.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău