Exponenții Tiraspolului au asigurat că nu vor împiedica buna desfășurare a alegerilor

  • 17 Octombrie 19:09
Exponenții Tiraspolului au asigurat că nu vor împiedica buna desfășurare a alegerilor

Subiectul privind asigurarea ordinii publice și liberei circulații în Zona de Securitate în ziua desfășurării alegerilor a fost discutat astăzi, 17 octombrie, la ședința Comisiei Unificate de Control (CUC), care s-a desfășurat la Bender, informează MOLDPRES.

Potrivit Delegației Republicii Moldova în CUC, ca răspuns la apelul delegației lansat la precedenta reuniune de lucru de a nu împiedica buna desfășurare a scrutinului și a nu bloca libertatea de circulație a alegătorilor, exponenții Tiraspolului au promis să nu admită incidente de acest gen.

Totodată, în ceea ce privește posturile Forțelor Mixte de Menținere a Păcii, s-a agreat că acestea vor funcționa în regim obișnuit de activitate.

De asemenea, în cadrul ședinței a fost audiat raportul privind situația în Zona de Securitate pentru perioada 9-15 octombrie curent, iar principalul subiect la capitolul organizatoric de pe agendă a fost confirmarea în funcție a noului reprezentant al Ucrainei în CUC.

Pentru alegerile prezidențiale și referendumul republican constituțional din 20 octombrie curent, vor fi deschise 30 de secții de votare în 21 de localități de pe malul drept al Nistrului și din raionul Dubăsari, destinate pentru cetățenii cu drept de vot, domiciliați în unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului și municipiul Bender. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:3,09 m/s
Fri
7
Sat
6
Sun
8
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău