EXPO MILANO 2015 Pavilionul belgian, primul autorizat să servească INSECTE

  • 09 Iulie 2015 13:28
EXPO MILANO 2015 Pavilionul belgian, primul autorizat să servească INSECTE

Pavilionul belgian a primit permisiunea oficială a autorităților italiene de a organiza degustări de produse pe bază de insecte.

Belgia a devenit, astfel, prima țară care poate propune acest tip de alimente alternative în cadrul Expoziției Universale 2015 de la Milano, a anunțat marți Cecile Flagothier, atașat economic și comercial al Awex la Milano.

'Degustările vor începe în circa două săptămâni, timp în care producătorii ne vor furniza toate actele de care avem nevoie, îndeosebi analiza microbiologică', a precizat ea. În plus, cantitatea aflată în pavilion nu este suficientă, alte casete cu același conținut aflându-se într-un depozit de la intrarea în expoziție. 'Va trebui probabil să facem și alte comenzi', a precizat Flagothier, citată de 7sur7.be.

O condiție impusă de autoritățile italiene este amplasarea unui panou în zona de degustare, pe care să se precizeze cu exactitate: 'Alimentele provin din Belgia, conțin unele specii de insecte și sunt conforme normelor de sănătate publică belgiene. Consumul și distribuirea acestor specii de insecte sunt interzise în afara pavilionului belgian de la EXPO Milano 2015'.

Toate produsele belgiene pe bază de insecte vor fi oferite spre degustare gratuit, ele respectând lista celor zece insecte acceptate pentru consum de Agenția federală belgiană pentru siguranța lanțului alimentar (AFSCA) . 'Trebuie să ne mișcăm repede fiindcă și alte pavilioane, îndeosebi asiatice și cel olandez, vor primi în curând autorizații', a mai spus atașatul economic și comercial al Awex.

Entomofagia este una dintre alternativele alimentare prezentate la pavilion pentru a răspunde problematicii durabilității alimentației. Insectele conțin de altfel multe proteine, minerale și lipide.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău