Expo 2020 Dubai | Demonstrație de sculptură în metal și proiecte culturale Connected Cloud-Connected Minds la Pavilionul României

  • 04 Noiembrie 2021 15:37
Expo 2020 Dubai | Demonstrație de sculptură în metal și proiecte culturale Connected Cloud-Connected Minds la Pavilionul României

În luna noiembrie vizitatorii Pavilionului României din Dubai vor avea posibilitatea să-l urmărească la lucru, live, pe Daniel Rădulescu, născut în 1990, la Brașov, unul dintre cei mai apreciați artiști din România în domeniul sculpturii în metal, transmite Agerpres.

Vizitatorii Pavilionului României sunt invitați în fața atelierului Tradition Reloaded pentru a lua parte la un proces de creație unic, conform site-ului romaniaexpo2020.ro.

De asemenea, vizitatorii Pavilionului României la Expo 2020 Dubai pot cunoaște, prin intermediul instalației Connected Cloud - Connected Minds, o parte dintre proiectele culturale desfășurate în România care au susținut dezvoltarea durabilă, turismul rural sau transmiterea meseriilor tradiționale. Designul instalației pune în centrul său Coloana Infinitului a lui Brâncuși, în jurul căreia șapte ecrane LCD prezintă proiecte culturale concentrate pe relația dintre natură, patrimoniu și contemporaneitate. Aceste proiecte dezvoltă turismul sustenabil, contribuie la conservarea și restaurarea ecosistemelor naturale, reinterpretează meșteșugurile într-o manieră contemporană sau transmit mai departe meserii pe cale de dispariție.

Printre aceste proiecte se numără:

Școala din Bunești - propune un învățământ alternativ, care combină atelierele de arhitectură, pictură, sculptură și muzică cu prelegeri la toate disciplinele umaniste, axate pe un minim de lecturi fundamentale.

Ambulanța pentru monumente - înființată pentru a ajuta la salvarea patrimoniului construit din România cu ajutorul comunității, profesioniștilor, voluntarilor și autorităților locale.

Proiectul Herculane - o platformă pentru reactivarea arhitecturală și socială a centrului istoric al stațiunii Băile Herculane, folosind instrumente culturale, arhitecturale și educaționale. Scopul său este de a include ansamblul arhitectural considerat monument istoric în patrimoniul UNESCO

De-a arhitectura - My school can be cool, proiect concentrat pe ideea de a construi prin educație; în procesul educațional, jocul, experimentele și creativitatea sunt folosite într-un mod foarte conștiincios.

ROMANIAS - după 100 de ani de experiență și 30 de ani de la Revoluție, ROMANIAS propune o incursiune în România contemporană, văzută prin ochii unor fotografi și scriitori de renume internațional.

SoNoRo - membră a Asociației Europene a Festivalurilor, Asociația Sonoro organizează evenimente de muzică de cameră în România din 2006.
Delta Craft - concept ce dorește să contribuie la conservarea moștenirii culturale și a meșteșugurilor din Delta Dunării, prin reinterpretarea lor într-o manieră contemporană.

IE Clothing - oferă tuturor posibilitatea de a purta cu mândrie ținute moderne inspirate din tradiția românească. Cusută manual, ia oferă o experiență unică de călătorie în timp.

Moara de Hârtie - Asociația Moara de Hârtie a inițiat și dezvoltă Ansamblul Moara de Hârtie și Satul Meșteșugarilor din Comana. Zece ateliere de creație au ca obiect de activitate meșteșugurile practicate în satul tradițional românesc.

Mihai Eminescu Trust - este dedicat păstrării moștenirii locale și revitalizării satelor și comunelor din Transilvania și Maramureș, două dintre cele mai autentice zone din Europa.

Conservarea CARPAȚILOR - Carpații din România au păduri virgine, lupi, urși, lincși, o mare biodiversitate și păduri nefragmentate în Europa Centrală. Conservarea CARPAȚILOR: o viziune pentru a proteja această moștenire pentru generațiile viitoare!

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
0,24
Câțiva nori
Umiditate:74 %
Vint:1,54 m/s
Mon
1
Tue
0
Wed
1
Thu
3
Fri
3
Arhivă Radio Chișinău