Explozii puternice și un incendiu uriaș pe un aerodrom militar din Crimeea unde rușii își țin elicopterele de atac

  • 17 Aprilie 14:22
Explozii puternice și un incendiu uriaș pe un aerodrom militar din Crimeea unde rușii își țin elicopterele de atac

Mai multe explozii puternice și un incendiu de amploare au fost semnalate marți dimineața în orașul Djankoi din Crimeea ocupată, pe un aerodrom

În urma exploziilor, un incendiu de mare amploare ar fi izbucnit pe aerodromul militar, informează Kiev Independent, scrie Digi24.

Un oficial rus din Crimeea a anunțat ulterior închiderea unei autostrăzi care leagă Djankoi de satul Pobiedne.

Autostrada este situată în zona aerodromului militar, dar deocamdată nu au fost făcute rapoarte oficiale despre explozii. Potrivit unei baze de date de aviație online, baza aeriană Djankoi este situată apropiere de oraș, iar regimentul 39 de elicoptere din divizia 27 de aviație mixtă este staționat acolo.

Regimentul folosește mai multe elicoptere de atac diferite, inclusiv elicopterul rus de atac Ka-52 Alligator, Mi-8, Mi-28N și Mi-35M. Ka-52

Alligator este o variantă actualizată cu două locuri a elicopterului de atac Ka-50 al Rusiei, conceput pentru a distruge ținte terestre blindate și neblindate inamice, tancuri, ținte aeriene cu viteză redusă și personal, potrivit site-ului web Airforce Technology. Rusia a pierdut peste 300 de elicoptere de luptă de la începutul invaziei la scară largă din 24 februarie 2022, a informat la începutul acestui an Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

În ultimele luni, Ucraina și-a intensificat atacurile asupra Crimeei ocupate, vizând resursele militare rusești din și în jurul Mării Negre.

Forțele ucrainene au efectuat, pe 15 aprilie, un atac cu rachete asupra unui post de comandă din Crimeea, unde se află birouri ale unor oficiali ruși de top, a declarat o sursă de informații militare pentru Kiev Independent.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Câțiva nori
Umiditate:72 %
Vint:5,14 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău