Explozii puternice pe podul din Crimeea: Propagandiștii de la Kremlin relatează că au reușit să respingă atacul efectuat de Forțele Armate Ucrainene

  • 12 August 2023 15:06
Explozii puternice pe podul din Crimeea: Propagandiștii de la Kremlin relatează că au reușit să respingă atacul efectuat de Forțele Armate Ucrainene

În strâmtoarea Kerch, în jurul orei 13:00, pe 12 august, a fost auzite mai multe explozii în zona Podului Crimeei. Locuitorii din zona au auzit cel puțin patru explozii, precum și lansări de rachete efectuate de sistemele ruse de apărare aeriană, relatează Defence România.

Între timp, forțele ruse de ocupație au blocat traficul pe pod, iar acesta este acoperit de fum, potrivit presei publice locale. Guvernatorul Crimeei, Serghei Aksionov, o marionetă a Kremlinului, a afirmat că atacul a fost efectuat cu două rachete, care ar fi fost doborâte, iar podul nu a fost avariat.

La 12 august, în jurul orei 13:00, locuitorii din Peninsula Crimeea au început să semnaleze că au auzit sunete de explozii și activitate a apărării aeriene. Au fost auzite cel puțin patru explozii.

Imagini cu momentul activării de către ruși a sistemului de apărare aeriană și, mai târziu, cu podul din Crimeea, care era acoperit de fum, au început să apară, de asemenea, pe internet. Evident, ocupanții și-au folosit „ecranele de fum”. Traficul pe instalația ilegală a fost oprit.

Informații despre presupusa distrugere a două segmente ale podului au apărut, de asemenea, online, dar nu există nicio imagine care să confirme aceste informații. În schimb, Aksionov a susținut că „sistemele de apărare aeriană au doborât două rachete inamice în zona strâmtorii Kerch. Podul din Crimeea nu a fost avariat”.

În schimb, șeful Biroului președintelui Ucrainei, Andriy Yermak, a postat pe contul său de Telegram melodia „Yellow Submarine” după ce au fost raportate informații despre fumul de deasupra podului din Crimeea. Acesta este probabil un indiciu că podul a fost atacat de dronele navale.

Ministerul rus al Apărării a declarat că Forțele Armate ale Ucrainei ar fi atacat podul cu rachete S-200 care au fost doborâte și că fumul este produs cu o instalație de fumizare menită să camufleze podul de un eventual atac repetat.

În prezent, bărci ale pazei de coastă au fost trimise la pod, iar elicopterele ruse au zburat de asemenea in apropiere de podul Kerch.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:2,57 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău