Explozii la Kabul, soldate cu morți și răniți, la sărbătoarea Anului Nou

  • 21 Martie 2019 09:30
Explozii la Kabul, soldate cu morți și răniți, la sărbătoarea Anului Nou

Trei explozii succesive au făcut cel puțin doi morți și 14 răniți joi, la Kabul, unde localnicii sărbătoreau Anul Nou după tradiția locală, informează Xinhua și DPA, potrivit Agerpres.

"Am auzit o bubuitură uriașă la principalul sens giratoriu din cartierul Jamal Mina, în jurul orei 9:30, urmată de două explozii consecutive în zona numită Kart-e-Sakhi", a relatat agenției Xinhua un martor ocular.

Un purtător de cuvânt al poliției a declarat agenției DPA că prima explozie a avut loc în vestul capitalei afgane, în apropierea moscheii șiite Sakhi.

Ulterior, o televiziune locală a difuzat imagini în care se observă că forțele de securitate au închis toate căile de acces către celebrul locaș de cult. "Există victime. Nu putem încă da detalii", a confirmat pentru Xinhua un polițist aflat în apropiere.

Însă o oficialitate din domeniul sănătății a declarat pentru Xinhua că ''două persoane au fost ucise și 14 răniți au fost internați în spitalul Ali Abad după exploziile de joi dimineața din Jaman Mina. Este foarte probabil ca numărul victimelor să crească (...)''.

Atentatele au avut loc în timpul festivalului Nowruz, care marchează pentru milioane de afgani noul an solar și pentru care autoritățile au luat măsuri sporite de securitate în întreaga țară.

Deocamdată, atacurile de la Kabul nu au fost revendicate. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău