Explozii la Copenhaga: Guvernul danez ia în calcul controale mai stricte la frontiera cu Suedia

  • 14 August 2019 18:11
Explozii la Copenhaga: Guvernul danez ia în calcul controale mai stricte la frontiera cu Suedia

Guvernul Danemarcei ia în calcul consolidarea măsurilor de control la frontiera cu Suedia, după ce doi suedezi au fost puși sub acuzare în urma exploziei de la sediul administrației fiscale de la Copenhaga, a anunțat miercuri premierul danez Mette Frederiksen, citat de Reuters, reluat de Agerpres.

''Vom analiza posibilitatea de a ne proteja granița cu Suedia într-o manieră mai bună și mai inteligentă'', a spus șefa executivului danez într-o conferință de presă.

Anterior în cursul zilei de miercuri, poliția daneză a anunțat arestarea unui bărbat suedez de 22 de ani și a emis un mandat de arestare internațional pentru un alt suedez, în vârstă de 23 de ani. Cei doi sunt suspectați că s-au aflat la originea exploziei de săptămâna trecută care a vizat sediul Agenției fiscale daneze de la Copenhaga.

Deflagrația, calificată drept act ''voluntar'' de autoritățile locale, s-a produs pe 6 august în jurul orei locale 22:00 (20:00 GMT) în cartierul Nordhavn, din nordul capitalei daneze.

Fațada clădirii a fost avariată, fiind sparte numeroase ferestre. Două persoane se aflau în interiorul clădirii în momentul exploziei, dar ele au scăpat nevătămate. O persoană aflată în apropierea imobilului a fost rănită.

Patru zile mai târziu, o nouă explozie a vizat un comisariat de poliție din Copenhaga, cauzând pagube materiale, dar fără a face victime.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău