Explozii în peninsula Crimeea, ocupată de Rusia

  • 17 Noiembrie 2022 11:22
Explozii în peninsula Crimeea, ocupată de Rusia

Mai multe explozii au fost auzite în zorii zilei de joi în orașul Djankoi, din nordul peninsulei Crimeea, teritoriu ucrainean ocupat și anexat ilegal de Rusia în 2014, a informat agenția locală Ukrinform, care a adăugat că în zonă se vedeau ridicându-se coloane de fum.

Ukrinform a citat drept surse locuitori care au înregistrat cu telefoanele mobile și au publicat imaginile pe rețelele sociale. Agenția de presă ucraineană a publicat totodată fotografii în care se poate vedea o coloană de fum în acest oraș administrat de ruși și a relatat că, în dimineața zilei de joi, sistemele de apărare antiaeriană au fost activate.

Pe rețelele sociale se sugerează un posibil atac asupra aerodromului militar situat la periferia orașului, scrie Agerpres.

''Apărarea antiaeriană rusă este probabil activă în Djankoi'', potrivit unor mesaje postate pe rețelele sociale, dar această informație nu a putut fi confirmată din surse independente, potrivit EFE.

''Conform surselor noastre, un atac a avut drept obiectiv un aerodrom militar rus în Djankoi'' și cetățenii au avut probleme cu furnizarea energiei electrice, a mai relatat Ukrinform.

Guvernul ucrainean a informat în urmă cu câteva zile că o parte din unitățile militare ruse care s-au retras din regiunea Herson, din sudul Ucrainei, s-au îndreptat către Crimeea pentru a apăra acest teritoriu.

EFE amintește că nu este pentru prima dată când se produc incidente în peninsula Crimeea, de unde Rusia controlează traficul în Marea Neagră. La 16 august, mai multe explozii au avariat un depozit de muniții de lângă Djankoi. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău