Explozii în Kiev: Un mort și mai mulți răniț. Rușii au lovit o uzină de armament. Echipele de salvatori intervin la fața locului

  • 16 Aprilie 2022 15:37
Explozii în Kiev: Un mort și mai mulți răniț. Rușii au lovit o uzină de armament. Echipele de salvatori intervin la fața locului

O persoană a fost ucisă și alte câteva rănite în atacul cu rachete lansat de ruși sâmbătă dimineața, la Kiev, a precizat primarul Vitali Klitschko, citat de Reuters. Echipajele de intervenție și medicii se află la periferia Kievului unde s-a înregistrat o explozie, a confirmat primarul capitalei Ucrainei Vitali Klitschko. Rușii ar fi lovit o uzină militară ce produce vehicule blindate.

O persoană a fost ucisă și alte câteva rănite în atacul cu rachete lansat de ruși sâmbătă dimineața, la Kiev, a precizat primarul Vitali Klitschko, citat de Reuters.

Klitschko a adăugat că medicii se luptă să salveze viața răniților. ”Kievul a fost și rămâne o țintă pentru agresor”, a mai declarat edilul, într-o intervenție televizată.

Mai multe explozii s-au auzit sâmbătă dimineața la Kiev și Lviv. O explozie s-a produs sâmbătă dimineața în districtul Darnytskyi, în zona de sud-est a capitalei, pe malul râului Dnipro, preciza primarul Vitali Klitschko pe platforma Telegram.

Klitschko spunea că echipele de salvatori sunt la fața locului și că autoritățile verifică informații legate de eventuale victime.

Un mare număr de militari și polițiști erau prezenți la locul atacului, împiedicând accesul în complex, de unde se ridicau coloane de fum dens.

Pe de altă parte, acțiunile armatei ruse au vizat și o uzină de reparații militare din orașul Nikolaev, conform Ministerului Apărării rus, citat de Interfax, scrie Agerpres.

Loviturile au fost efectuate cu rachete cu rază lungă de acțiune, de mare precizie. De asemenea, Rusia susține că a doborât un avion Su-25 al forțelor militare ucrainene în apropiere de Izium, în regiunea Harkov din estul Ucrainei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău