Explozii în centrul Kievului, în capitala ucraineană sună sirenele. Oamenii s-au adăpostit în stațiile de metrou

  • 14 Decembrie 2022 09:10
Explozii în centrul Kievului, în capitala ucraineană sună sirenele. Oamenii s-au adăpostit în stațiile de metrou

Explozii în centrul Kievului au fost raportate miercuri dimineață, în a 294-a zi de război. Ambasadorul Marii Britanii a declarat că „stătea departe de ferestre și auzea explozii afară”. Capitala Ucrainei și regiunile din jur au fost alertate de sirenele antiaeriene cu 20 de minute înainte, transmite G4media.ro.

Corespondentul The Guardian în Ucraina a declarat că sirenele de raid aerian au sunat pentru prima dată la ora 05:57, dar prima explozie – care ar fi putut fi foc antiaerian – a fost raportată pe un canal ucrainean Telegram la ora 06:08.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat că exploziile au lovit miercuri,14 decembrie, dimineața devreme cartierul central al orașului, Shevchenkivskyi. „Serviciile de urgență au fost trimise”, a declarat Klitschko pe aplicația de mesagerie Telegram. Oleksiy Kuleba, guvernatorul regiunii Kiev, a declarat că sistemele de apărare antiaeriană au avertizat acest lucru.

Administrația orașului Kiev a anunțat că o altă dronă a fost doborâtă, ridicând la 11 numărul total al dronelor Shahed doborâte în atacurile din această dimineață.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău