Explozie urmată de incendiu la o navă într-un port din Siria, la două săptămâni după atacul asupra petrolierului Mercer Street

  • 11 August 2021 11:41
Explozie urmată de incendiu la o navă într-un port din Siria, la două săptămâni după atacul asupra petrolierului Mercer Street

O explozie puternică a avut loc la bordul unei nave ancorate în portul sirian Latakia, scrie The Times of Israel, citând mass-media de limbă arabă și Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului. Explozia s-ar fi soldat cu victime, iar nava ar avea legături cu Iranul, potrivit mai multor surse.

Presa siriană de stat a relatat că incendiul izbucnit marți la bordul navei a fost stins de pompieri, iar doi oameni au fost răniți,scrie DIGI24.

Cauza exploziei nu este cunoscută deocamdată.

Potrivit agenției siriene de știri SANA, citată de Jerusalem Post, nava era goală. 

Platforma TankersTrackers.com, care monitorizează transporturile navale de hidrocarburi, a identificat vasul ca fiind Wisdom, o navă care a mai fost folosită la transferul de petrol iranian către Siria.

Dacă este Wisdom, nu este pentru prima dată când are loc un astfel de incident. În luna mai a avut loc un incendiu la bordul Wisdom, care, potrivit agenției SANA, a pornit de la o defecțiune la motoare.

Cu o  lună înainte, în aprilie, au existat relatări conform cărora Wisdom ar fi fost ținta unui atac cu dronă, însă mass-media din Iran și Siria au negat ipoteza, spunând că a fost un accident pornit de la o sudură, în urma căruia un om și-a pierdut viața.

Incidentul are loc pe fondul tensiunilor declanșate de atacul asupra petrolierului Mercer Street, soldat cu moartea a doi oameni, dintre care unul era român. Un raport al armatei americane a stabilit că vasul a fost atacat cu o dronă-kamikaze de proveniență iraniană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:3,09 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău