Explozie puternică la o uzină chimică din China, soldată cu răniți

  • 19 Iulie 2019 17:39
Explozie puternică la o uzină chimică din China, soldată cu răniți

O explozie puternică s-a produs joi într-o uzină chimică din estul Chinei, au anunțat autoritățile locale, care au informat că există răniți în urma deflagrației, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Explozia a avut loc în orașul Yancheng, în provincia Jiangsu (estul Chinei), a declarat municipalitatea. O înregistrare video postată pe rețele de socializare și de către mass-media chineze arată de la locul exploziei o minge de foc imensă, de câțiva zeci de metri înălțime.

Agenția de presă chineză Xinhua a relatat că o explozie a avut loc într-o fabrică din Yancheng și a adăugat că deflagrația a provocat un număr necunoscut de victime.

Explozia s-a produs în jurul orei locale 14:50 (06:50 GMT) într-o uzină a companiei Tianjiayi Chemical, situată în orașul Yancheng, la aproximativ 260 km nord de Shanghai, a anunțat municipalitatea pe rețeaua socială Weibo.

"După explozie, servicii de securitate publică, pompieri și personal medical au fost trimise la fața locului pentru operațiunile de salvare", a indicat de asemenea municipalitatea. "Locuitorii din zonă au intervenit imediat pentru a-i transporta pe răniți la spital", a precizat sursa citată.

Televiziunea de stat CCTV a difuzat o înregistrare care arată ferestrele unor case sparte de suflul exploziei.

Centrul Național de Seismologie din China a înregistrat la ora locală 14:48 (06:48 GMT) un cutremur cu magnitudinea 2,2 în oraș. Informația, preluată de municipalitatea Yancheng pe contul rețelei Weibo, ar putea fi un indicator potențial al violenței exploziei.

Explozii accidentale se produc cu regularitate în China, de obicei, în sectorul industrial.

În noiembrie, o scurgere de gaz într-o uzină chimică a provocat o explozie care s-a soldat cu 23 de morți în Zhangjiakou, oraș gazdă al Jocurilor Olimpice de iarnă care vor avea loc în 2022, situat la aproximativ 200 de kilometri nord-vest de Beijing.

Dar unul dintre cele mai grave accidente industriale din China a avut loc în 2015 la Tianjin (nord) unde o explozie imensă produsă într-un depozit de produse chimice a ucis cel puțin 165 de persoane în acest mare oraș port, situat la aproximativ 120 de kilometri de Beijing. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:6,17 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău