Explozie produsă într-o moschee în estul Afganistanului soldată cu cel puțin 17 morți și 34 de răniți

  • 07 Mai 2018 07:24
Explozie produsă într-o moschee în estul Afganistanului soldată cu cel puțin 17 morți și 34 de răniți

O explozie produsă ieri, 6 mai, într-o moschee în provincia Khost din estul Afganistanului s-a soldat cu cel puțin 17 morți și 34 de răniți, anunță surse locale citate de agenția Reuters.

Moscheea era folosită și ca centru de înregistrare a votanților pentru alegerile legislative ce vor avea loc în octombrie. Conform unui responsabil local, explozia a fost aparent provocată de un dispozitiv exploziv ascuns în moschee, nu de un atacator sinucigaș.

Deocamdată nicio grupare nu a revendicat acest atentat, ultimul dintr-o serie de atacuri comise începând din luna aprilie asupra centrelor de înregistrare a alegătorilor și care deja par să fi descurajat populația să intre în aceste centre. Talibanii, care au cerut localnicilor să nu participe la procesul electoral, au emis o declarație în care afirmă că nu au nicio implicare în atentatul de duminică.

Luna trecută, circa 60 de persoane au fost ucise într-un atac sinucigaș asupra unui centru de înregistrare a alegătorilor din capitala Kabul, atentat revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI).

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
9
Arhivă Radio Chișinău