EXPLOZIE la o uzină chimică din China

  • 01 Septembrie 2015 14:55
EXPLOZIE la o uzină chimică din China

Cel puțin o persoană și-a pierdut viața în urma unei explozii ce a devastat luni seara o uzină chimică în estul Chinei, au relatat media locale, transmite Agerpres.

Această din urmă explozie s-a produs la o uzină a grupului Diaokouxiang Binyuan Chemical Co. din Dongying (provincia Shandong/est).

Imaginile difuzate de rețelele sociale din China, dar a căror autenticitate nu a putut fi verificată, arată o minge mare de foc la uzina unde a avut loc explozia.

Incendiul declanșat ca urmare a deflagrației a putut fi stins cinci ore mai târziu, în timp ce 'responsabili ai întreprinderii' au fost arestați de poliție.

Acest incident intervine la mai bine de două săptămâni de la dezastrul de la Tianjin, din data de 12 august, când mai multe deflagrații puternice au avut loc la un depozit de substanțe chimice, devastând o parte a zonei portuare a orașului și zonele rezidențiale adiacente.

Amploarea acestui dezastru a provocat o indignare generală în privința încălcării regulilor elementare de securitate, pe fondul complicității între proprietarii depozitului și autoritățile locale. Tianjin, metropolă cu 15 milioane de locuitori, este situată la numai două ore de mers cu mașina sud-est de Beijing. Peste 700 de tone de cianură de sodiu, produs letal, se aflau stocate la depozitul afectat.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:2,06 m/s
Thu
11
Fri
15
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău