Explozie la o maternitate din Mexic: Trei morți și 73 de răniți

  • 30 Ianuarie 2015 09:05
Explozie la o maternitate din Mexic: Trei morți și 73 de răniți

O explozie de gaz într-o maternitate din Mexic a provocat moartea a doi sugari și a unei infirmiere și rănirea a cel puțin alte 73 de persoane, în timp ce imobilul a fost pe jumătate distrus, relatează Agerpres.

Circa 40% din structura spitalului din cartierul Cuajimalpa al capitalei Ciudad de Mexico a fost distrusă de explozie, produsă joi dimineață în jurul orei locale 07.00 (13.00 GMT), în timp ce un camion de gaz alimenta unitatea spitalicească, probabil din cauza unei scurgeri de la pompa vehiculului.

Printre răniți se află nouă bebeluși și șapte adulți în stare gravă, conform serviciilor sanitare locale. Mulți dintre ei au fost loviți de fragmente de sticlă la momentul exploziei.

Autoritățile locale au anunțat inițial moartea unui sugar și a unei infirmiere, dar ulterior primarul Ciudad de Mexico, Miguel Angel Mancera, a făcut public decesul unui al doilea bebeluș.

Primarul a declarat că trei operatori ai companiei care livra gaz spitalului, dintre care doi au fost răniți, sunt reținuți de poliție. El a precizat că compania, Gas Express Nieto, deservește municipalitatea capitalei federale mexicane din 2007.

De la primele ore ale dimineții, primarul și miniștrii din guvernul federal s-au deplasat la fața locului. Echipe specializate și pompierii caută încă printre dărâmături alte eventuale victime. Rudele celor care se aflau în spital la momentul exploziei au venit să se intereseze de soarta lor, deși în jurul maternității persistă încă un puternic miros de gaz.

'Aștept noutăți de la nepoata mea. Ea a născut ieri. Suntem disperați, nu știm nimic', a declarat Martha Castellanos.

O anestezistă care s-a prezentat ca în fiecare zi la locul de muncă la ora 08.00 a fost șocată să vadă starea în care se află maternitatea.

'Niciodată nu mi-ași fi putut imagina un asemenea lucru. Sunt consternată', a spus ea, precizând că o bună parte din colegii ei se aflau la serviciu în momentul exploziei.

Zona de urgență pentru nou-născuți a fost printre cele mai afectate de explozie și este 'practic distrusă', a spus Adrian Ruvalcava, șeful administrației districtului Cuajimalpa.

'Urmările seamănă cu cele ale unui cutremur de pământ din urmă cu mai mulți ani', a mai spus el, referindu-se la seismul care a distrus o bună parte din Mexic în 1985.

Pe contul său de Twitter, președintele Enrique Pena Nieto și-a exprimat 'tristețea și solidaritatea cu răniții și apropiații celor care au murit în spitalul din Cuajimalpa'.

Papa Francisc a evocat și el tragedia pe contul său de Twitter. 'Ne rugăm pentru victimele exploziei de la spitalul din Cuajimalpa și pentru familiile lor, fie ca Domnul să le dea pace și putere', a scris Suveranul Pontif.

Mai multe incidente legate de gaz au avut loc recent în Mexic. În mai 2013, 25 de persoane au murit în accidentul unui camion cisternă în statul Mexic (centru), iar în ianuarie același an o explozie de gaz a provocat moartea a 37 de persoane la sediul companiei naționale petroliere mexicane Pemex.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău