Explozie la o magistrală de gaz din Vrancea, România. Patru oameni care lucrau la autostrada A7 au murit, iar cinci sunt răniți

  • 21 Septembrie 2023 09:48
Explozie la o magistrală de gaz din Vrancea, România. Patru oameni care lucrau la autostrada A7 au murit, iar cinci sunt răniți

Un incendiu puternic a avut loc în Călimănești, județul Vrancea, după o explozie la o magistrală de gaz, posibil lovită de muncitori care lucrau la autostrada A7. Patru persoane au fost găsite carbonizate de către salvatori iar alți cinci oameni sunt răniți, dintre care doi cu arsuri grave, scrie digi24.ro.

Doi bărbați de 61 și 53 de ani, victime ale exploziei de la magistrala de gaz de la Călimănești, urmată de incendiu, care prezentau arsuri pe 65, respectiv 40% din corp, au fost preluați cu elicopterul și transferați la unități medicale din București, a informat, joi dimineață, Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Vrancea. 

Potrivit sursei citate, cele cinci persoane rănite în urma exploziei de la Călimănești au ajuns la Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal Adjud cu mijloace proprii. 

Alte patru persoane au fost găsite carbonizate în urma incendiului, scrie sursa citată

Atât persoanele decedate, cât și cele rănite în urma incendiului efectuau lucrări de construcție pe șantierul Autostrăzii Moldovei. 

Planul roșu de intervenție a fost activat, în noaptea de miercuri spre joi, la ora 01:30, în urma unei explozii la o magistrală de gaz de la Călimănești. Incendiul a fost lichidat după circa trei ore. 

La fața locului au intervenit șase autospeciale de stingere cu apă și spumă, patru ambulanțe SMURD, o autospecială de transport persoane și victime multiple a ISU Vrancea și cinci ambulanțe ale SAJ Vrancea. Alimentarea cu gaze naturale nu a fost întreruptă la Focșani, Adjud și Odobești.


Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău