Explozie la o fabrică de artificii din India. Cel puțin 19 oameni au murit în cel mai grav accident de acest gen din ultimii ani

  • 13 Februarie 2021 14:35
Explozie la o fabrică de artificii din India. Cel puțin 19 oameni au murit în cel mai grav accident de acest gen din ultimii ani

Cel puțin 19 persoane și-au pierdut viața iar alte 34 au fost rănite într-o explozie produsă la o fabrică de artificii din sudul Indiei vineri după-amiază, informează Agerpres.

Explozia a avut loc în districtul Virudhunagar și este una dintre cele mai grave accidente de acest gen produse în ultimii ani în statul Tamil Nadu (sud).

Potrivit unui oficial local, R. Kannan, este de așteptat ca numărul morților vsă crească în următoarele ore.

În momentul exploziei, 74 de persoane se aflau în fabrică, a spus el. Printre răniți, "unii au suferit arsuri grave", a mai spus oficialul indian.

Potrivit informațiilor apărute în presă, fabrica nu avea autorizație legală de funcționare. Portalul de știri The Newsminute a informat că proprietarul a dispărut și că poliția investighează cauza accidentului.

Premierul indian Narendra Modi a anunțat că familiile persoanelor decedate vor primi un ajutor de 200.000 de rupii (2.260 de euro).

Districtul Virudhunagar este capitala petardelor din India, sute de mii de oameni din regiune fiind dependenți de industria pirotehnică pentru a trăi. Accidentele sunt frecvente.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău