Explozie de ironii pe Twitter, după ce Trump a spus că armata ''a cucerit aeroporturile'', în timpul războiului pentru independența SUA

  • 07 Iulie 2019 12:19
Explozie de ironii pe Twitter, după ce Trump a spus că armata ''a cucerit aeroporturile'', în timpul războiului pentru independența SUA

Președintele american Donald Trump a pus pe seama unor probleme cu teleprompterul gafa din discursul său de pe 4 iulie, în care a afirmat că armata continentală "a cucerit aerporturile" în timpul războiului de independență, cu peste un secol înainte de zorii aviației, dar remarcile sale au inspirat o explozie de ironii pe social media, relatează sâmbătă dpa.

"Bătălia pentru bagaje (1776). Multe vieți au fost pierdute. Și bagaje", a postat pe Twitter un utilizator cu numele @King_Of_Shade, alături de o imagine cu George Washington traversând Delaware... într-un aeroport.

"Armata continentală a obținut o victorie amară la Valley Forge, a găsit gloria traversând apele Delaware și a obținut victoria de la Cornwallis la Yorktown", a spus Trump în discursul său, referindu-se la predarea generalului britanic Charles Cornwallis în urma bătăliei de la Yorktown. Armata noastră "a distrus fortificațiile, a cucerit aeroporturile, a făcut tot ce trebuia să facă", a mai spus el.

Frații Wright nu au reușit primul lor zbor încununat de succes până în 1903, notează dpa.

Aceasta nu a fost însă singura confuzie de ordin istoric din discursul lui Trump. Ascultători perspicace au mai remarcat și că lupta de Fort McHenry s-a purtat în 1812, nu în timpul revoluției americane, care avusese loc cu câteva decenii mai devreme.

Vineri, Trump a pus greșelile pe teama unor probleme cu teleprompterul și dificultăților provocate de ploaie.

"Teleprompterul nu a mai funcționat și de fapt era greu oricum să te uiți la el pentru că ploaia era foarte puternică; dar în pofida ploii a fost o seară fantastică", le-a spus Trump reporterilor după aceea, potrivit revistei Time.

Trump are o relație problematică cu teleprompterele. Deși acum le folosește în mod curent, el obișnuia să-l ridiculizeze pe președintele Barack Obama pentru că se baza atât de mult pe ele. El îl numea pe Obama "tipul cu teleprompterul" și spunea că alegătorii nu-și doresc un președinte cu scenariul scris.

Nu este pentru prima dată când Trump dă greș cu referințele istorice. El s-a referit la Frederick Douglass în timpul unei luni dedicate istoriei populației de culoare din 2017 ca și cum ar fi fost încă în viață, deși el murise în 1895.

Într-o altă ocazie, el a spus că președintele Andrew Jackson era supărat "din cauza a ceea ce se întâmpla" cu Războiul Civil, deși el a murit cu 16 ani înainte de începerea războiului.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău