Explozia din Polonia: Liderii NATO se reunesc de urgență la Bruxelles

  • 16 Noiembrie 2022 08:07
 Explozia din Polonia: Liderii NATO se reunesc de urgență la Bruxelles

NATO examinează informațiile privind căderea unor rachete rusești în Polonia iar liderii G7 au stabilit că vor susține ancheta Varșoviei după ce doi fermieri au murit în urma unei explozii în satul polonez Przewosow, de la granița cu Ucraina, marți seară.

După ce ministrul polonez de Externe a declarat că explozia a fost produsă de o rachetă rusească, președintele Duda a anunțat că ia în calcul activarea Articolului 4 din Tratatul NATO și a ridicat gradul de alertă al unor unități militare. Articolul 4 prevede consultări ale aliaților NATO în cazul unei amenințări la securitatea unui stat membru. Totuși, președintele polonez Andrzej Duda a făcut apel la calm și a anunțat că ”ceea ce s-a întâmplat a fost un incident izolat. Nu există indicii că vor mai fi și altele”, scrie G4Media.

După întâlnirea liderilor G7 din noaptea de marți spre miercuri, și președintele american Joe Biden a anunțat că este puțin probabil ca racheta care a căzut în Polonia să fi fost lansată din Rusia. O altă ipoteză este aceea conform căreia ar putea fi vorba de fragmente ale unor rachete rusești interceptate de apărarea antiaeriană ucraineană.

Rusia neagă orice implicare. Ambasadorii statelor NATO se reunesc de urgență, miercuri, la Bruxelles.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău