Explicațiile președintelui Israelului pentru refuzul de a furniza armament Ucrainei

  • 27 Octombrie 2022 12:07
Explicațiile președintelui Israelului pentru refuzul de a furniza armament Ucrainei

Președintele Israelului, Isaac Herzog, explică decizia țării sale de a nu furniza armament Ucrainei. "Există secrete pe care nu le putem oferi", afirmă președintele israelian, spunând că Israelul este dispus însă să furnizeze materiale neletale, conform CNN.

Președintele Israelului a declarat, miercuri, că există limitări care împiedică țara sa să furnizeze Ucrainei anumite sisteme de apărare antiaeriană, dar Israelul este dispus să furnizeze produse neletale, scrie Hotnews.

 „Există arme pentru care nici măcar nu avem o versiune de export. Sunt lucruri care nu vrem să cadă în mâinile dușmanilor noștri. Există secrete pe care nu le putem oferi. Dar, oriunde putem ajuta, încercăm să ajutăm”, a spus Herzog pentru CNN.

Comentând criticile cu privire la decizia Israelului de a furniza armament Ucrainei, președintele israelian a arătat că Statele Unite și Europa au refuzat, de asemenea, să ofere unele echipamente militare guvernului de la Kiev.

El a menționat, de asemenea, că Israelul „analizează situația” privind folosirea de către Rusia a dronelor fabricate în Iran în războiul declanșat Ucrainei.

Rusia a folosit până acum aproximativ 400 de drone iraniene pentru a ataca civilii ucraineni și infrastructura, de la începutul invaziei, în 24 februarie, a declarat miercuri președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău