Explicația PA, replica Olesei Stamate și precizările denunțătorului referitor la dosarul în care a figurat soțul ministrei Justiției (ZDG)

  • 24 Octombrie 2019 18:04
Explicația PA, replica Olesei Stamate și precizările denunțătorului referitor la dosarul în care a figurat soțul ministrei Justiției (ZDG)

Dosarul penal în cadrul căruia soțul ministrei Justiției a fost scos de sub urmărire penală încă în 2017, a fost clasat de procurori abia în iulie curent, deoarece la această dată au fost epuizate „toate căile pentru administrarea altor probe”. Explicația este făcută de șeful Procuraturii Anticorupție (PA) la solicitarea Ziarului de Gardă, după ce un site anonim a publicat ordonanța din 9 iulie 2019 privind clasarea dosarului, invocând că decizia a fost luată odată cu venirea Olesei Stamate la șefia Ministerului Justiției (MJ), scrie Ziarul de Gardă.

 

  • Olesea Stamate consideră promovarea acestei versiuni o încercare de discreditare a imaginii sale în contextul reformelor demarate în sectorul justiției, a Adunării generale a judecătorilor și a concursului pentru selectarea unui nou procuror general.
  • De cealaltă parte, Cristina Țărnă, fostă șefă adjunctă a CNA, cea care în 2015 a depus un denunț în baza căruia ulterior a fost pornită urmărirea penală în privința lui omului de afaceri Gheorghe Stamate, soțul actualei ministre a Justiției, afirmă că în 2017, acesta a fost scos de sub urmărire penală pentru că în „Codul penal nu erau incriminate acțiunile de fraudare a fondurilor UE”.

Pe 9 iulie 2019, la scurt timp după ce Olesea Stamate a fost învestită în funcția de ministră a Justiției, Procuratura Anticorupție (PA) a clasat procesul penal în care a figurat anterior soțul său, Gheorghe Stamate, director al „Ericsson Telecommunications” SRL, fiind scos de sub urmărire cu mai bine de doi ani în urmă.

Ordonanța de clasare a procesului, semnată de procurorul Grigore Niculiță din cadrul PA, a fost publicată de portalul anonim scheme.md.

Citiți întrega știre pe zdg.md

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:2,06 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău