Expertul WatchDog Andrei Curăraru: Noua strategie de securitate națională adoptată la Chișinău va impulsiona relațiile internaționale ale Republicii Moldova

  • 25 Noiembrie 2023 15:50
Expertul WatchDog Andrei Curăraru: Noua strategie de securitate națională adoptată la Chișinău va impulsiona relațiile internaționale ale Republicii Moldova

„Noua strategie de securitate națională adoptată la Chișinău aduce o serie de elemente noi, cheie, cum ar fi că Federația Rusă este principalul pericol la adresa securității naționale. Adoptarea acestei strategii va impulsiona relațiile internaționale ale Republicii Moldova”, a declarat expertul WatchDog Andrei Curăraru, la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

Expertul WatchDog a menționat, în context, susținerea internațională pentru reformarea Armatei Republicii Moldova, scrie TVR MOLDOVA.

„Este o serie de elemente în care această strategie aduce claritate. Este important că acest document vine de la președintele țării și înțeleg că este și o viziune de viitor pentru dezvoltarea Republicii Moldova”, a spus Andrei Curăraru.

Potrivit acestuia, în document ar trebui prevăzute mai multe măsuri pentru accelerarea procesului de integrare europeană, care să fie adoptate de Parlament.

„Trebuie luate toate măsurile ca acesta să nu fie deturnat și vedem că acesta ar putea fi un scenariu real”, a declarat Andrei Curăraru.

Deputatul PAS Vasile Grădinaru a declarat în cadrul emisiunii că nu se poate vorbi de Republica Moldova europeană, modernă, fără o strategie de securitate națională.

„Trebuie să știm unde suntem și încotro mergem, care ne sunt prioritățile și care sunt instituțiile care să se ocupe. Documentul va fi aprobat curând și presupune un efort de ajustare a legislației conform viziunilor europene”, a spus deputatul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:0 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău