Experții: Organizarea summitului Comunității Politice Europene în R. Moldova atrage inevitabil atenția internațională și este un moment oportun pentru promovarea brandului de țară

  • 26 Mai 2023 14:20
Experții: Organizarea summitului Comunității Politice Europene în R. Moldova atrage inevitabil atenția internațională și este un moment oportun pentru promovarea brandului de țară

Organizarea summitului Comunității Politice Europene în Rep. Moldova atrage inevitabil atenția internațională și este un moment oportun pentru promovarea brandului de țară, dar și a culturii, spun experții. Acum cetățenii Rep. Moldova urmează să nu rateze șansa de a valorifica toate oportunitățile care o să apară în urma acestui eveniment important, menționează experți pe domeniul culturii. Subiectul summitului care va avea loc în 1 iunie și oportunitățile acestuia au fost discutate, astăzi, în cadrul unei dezbateri publice la agenția de știri IPN, scrie Radio Chișinău.

Secretarul de stat în Ministerului Culturii, Andrei Chistol, a declarat în cadrul evenimentului că summitul din 1 iunie este un element de recunoaștere a brandului Republica Moldova, iar pregătirea și investiția în imaginea țării trebuie permanentă:        

Evenimentul este o expresie a tendinței și a  viziunii noastre spre ce mergem - spre integrarea europeană. Sigur că Rep. Moldova va beneficia și după finalizarea acestui important eveniment, de această promovare a imaginii. Pe lângă acei oficiali europeni care vor veni aici, vom avea și un grup mare de jurnaliști care vor scrie despre Rep. Moldova și care vor fi acei mesageri care vor trezi un interes față de Rep. Moldova, în special dacă ne uităm din perspectiva turismului”, a spus Andrei Chistol.     

În același context, directorul Muzeului Național al Literaturii Române, Maria Sleahtitchi, a menționat că în aceste câteva zile cetățenii Rep. Moldova trebuie să manifeste unitate, pentru a demonstra că putem fi membri ai Uniunii Europene:

Chiar dacă vin peste 700 de jurnaliști, timpul în care se află ei aici este un timp scurt și noi ar trebui să manifestăm unitate de cetățeni măcar în aceste câteva zile, pentru a reuși împreună să facem tot efortul ca într-un timp prognozabil să ajungem membri a UE și să beneficiem de modelul de democrație, care este în UE și, bineînțeles, să exercităm aceleași obligații și să respectăm aceleași legi ca toți cetățenii comunității Uniunii Europene”, a declarat Maria Sleahtitchi.

Amintim că Summitul Comunității Politice Europene va avea loc pe 1 iunie în R.Moldova. Cei 50 de șefi de state și de guverne care vor participa la eveniment vor pune în dezbatere chestiuni legate de război și pace, de viitorul Europei. De asemenea, va fi discutat și viitorul Republicii Moldova, ca stat european.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
12
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău