Experții Kroll vin la Chișinău pentru a discuta strategia de recuperare a banilor furați

  • 16 Iunie 2017 08:13
Experții Kroll vin la Chișinău pentru a discuta strategia de recuperare a banilor furați

Un grup de experți ai companiei Kroll urmează să vină în Republica Moldova pentru a discuta strategia de recuperare a banilor furați din sistemul bancar moldovenesc, a anunțat guvernatorul Băncii Naționale, Sergiu Cioclea, la postul public de televiziune Moldova 1, transmite IPN.

El a adăugat că la sfârșitul verii, începutul toamnei, se va începe recuperarea banilor. Sergiu Cioclea a mai spus că raportul Kroll privind furtul miliardului nu va fi publicat, la recomandarea experților, până nu vor fi identificate toate conturile unde au ajuns banii furați.

Referindu-se la alte trei bănci aflate sub supravegherea specială a BNM,  „Moldova Agroindbank”, „Moldindconbank” și „Victoriabank”, guvernatorul a anunțat că acestea vor fi înstrăinate și că așteaptă investitori. „Este în premieră pentru Republica Moldova când vor fi schimbați acționarii cu probleme ai băncilor”, a comentat guvernatorul.

Sergiu Cioclea a mai comunicat că în acest an BNM va elabora “o constituție” a sistemului bancar, care va constitui cadrul necesar de gestionare a riscurilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,03 m/s
Fri
20
Sat
18
Sun
17
Mon
15
Tue
20
Arhivă Radio Chișinău