Experții europeni vin la Chișinău cu cele mai bune practici privind eficiența energetică a clădirilor

  • 20 Aprilie 2018 17:15
Experții europeni vin la Chișinău cu cele mai bune practici privind eficiența energetică a clădirilor

Experți din Croația, Germania, Italia și Grecia vor desfășura, pe 26-27 aprilie, la Chișinău un seminar despre cele mai bune practici și experiența UE în realizarea legislației europene și aplicarea standardelor pentru eficiența energetică a clădirilor.

Potrivit Infotag, evenimentul este organizat de Instrumentul de asistență tehnică și schimb de informații (TAIEX) al Comisiei Europene. La seminar sunt invitați să participe reprezentanți ai Ministerului Economiei și Infrastructurii, Agenției pentru Eficiență Energetică, Institutului de Standardizare, Ministerului Dezvoltării Regionale, precum și reprezentanți ai comitetelor tehnice naționale de standardizare.

Participanții vor afla mai multe despre experiența UE în domeniul certificării gradului de eficiență energetică a clădirilor, precum și despre instrumentele financiare și nefinanciare utilizate pentru îmbunătățirea eficienței energetice.

Totodată, experții vor împărtăși informații despre instrumentele și măsurile recomandate pentru implementarea cu succes a legislației și a standardelor UE pentru îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor în Moldova.

Proiectul „Eficiența energetică și izolarea termică a clădirilor publice și locuințelor din municipiul Chișinău" a fost lansat în Moldova în 2017. Bugetul său este de 25 milioane de euro, din care 20 milioane de euro vor fi acordate de către BERD și BEI drept împrumut.

TAIEX oferă asistență statelor partenere în diverse aspecte ce țin de aproximarea, aplicarea și implementarea legislației UE. Este un instrument aplicat în bază de solicitare pentru a soluționa unele aspecte imediate și presupune acordarea unei expertize relevante pentru situația statului solicitant si ajustată la realitățile acestuia. În cadrul Vecinătății Estice, instrumentul TAIEX lucrează cu Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina.
Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău