Experții consideră că R. Moldova ar trebui să acorde mai multă atenție apărării

  • 23 August 2022 17:43
Experții consideră că R. Moldova ar trebui să acorde mai multă atenție apărării

Potrivit INFOTAG, politologul Igor Munteanu a declarat, marți, la conferința „Politica externă și de securitate a Republicii Moldova în contextul integrării europene", că stabilitatea statului "nu ține de lucruri abstracte, ci și de componența armatei și numărul de echipamente în forțele armate.

Munteanu a remarcat că de-a lungul anilor au existat opinii că ar trebui desființată armata, dar acest lucru, potrivit lui, va duce la pierderea unuia dintre elementele cheie ale suveranității Moldovei.

Expertul Victor Juc a remarcat că în cei 30 de ani de independență, Moldova a acordat puțină atenție dezvoltării forțelor armate și a sistemului de securitate.

„Dar odată cu izbucnirea războiului în Ucraina, este timpul ca Moldova să-și regândească politica de apărare. Războiul început într-un stat vecin a scos la iveală vulnerabilitatea sistemului de apărare al RM, mai mult, Moldova se află acum într-o situație politică extrem de nefavorabilă, fiind la răscrucea intereselor marilor actori geopolitici", a spus Juc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,54 m/s
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Mon
8
Arhivă Radio Chișinău