Experții: Chinezii ar putea deveni al doilea cel mai mare grup etnic din Rusia, până în anul 2050

  • 27 Octombrie 2016 11:54
Experții: Chinezii ar putea deveni al doilea cel mai mare grup etnic din Rusia, până în anul 2050

Experții anticipează o posibilă creștere a fluxul imigranților din China în Rusia, preconizând că până în anul 2050, chinezii ar putea deveni al doilea cel mai mare grup etnic de pe teritoriul rus, a declarat Zhanna Zayonchkovskaya, specialist în migrare internațională.

"Numărul șomerilor din China este mai mare decât întreaga populație a Rusiei. Dacă menținem relații diplomatice solide cu China, atunci, consider că până în 2050, chinezii ar putea deveni al doilea cel mai mare grup etnic de pe teritoriul rus, după ce vor depăși populația migratoare din Asia Centrală", a declarat Zhanna Zayonchkovskaya, scrie Mediafax.ro

Potrivit Zhannei Zayonchkovskaya, motivul pentru care procesul de creștere a fluxului migrării va avea loc după anul 2030 este faptul că majoritatea tinerilor din Asia Centrală au părăsit deja statele natele pentru a munci sau a studia în țările vecine.

Tajikistan și Uzbekistan sunt principalele state ai căror cetățeni migrează spre Rusia, ucrainenii, de asemenea.

"Dacă ne gândim la alte state de unde ar putea proveni muncitorii imigranți, nu-mi vine în minte decât China. Rusia va avea nevoie de forță de muncă străină pentru a asigura dezvoltarea economică", a adăugat specialistul în migrare internațională.

Experții consideră că modificările efectuate în cadrul Legii pensiilor nu vor echilibra situația decimării populației muncitoare.

"Creșterea limitei de vârstă a pensiei nu va egaliza valurile demografice, nici nu va rezolva problema lipsei forței de muncă, ci doar problema Fondului de Pensii, deși situația demografică va rămâne în continuare problematică", a mai spus Zayonchkovskaya.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău