Experți: Regulamentul de selectare a președintelui și vicepreședintelui ANI, trebuie rescris

  • 30 Ianuarie 2017 16:16
Experți: Regulamentul de selectare a președintelui și vicepreședintelui ANI, trebuie rescris moldpres.md

Mai multe ONG-uri solicită modificarea Regulamentul de organizare și desfășurare a concursului pentru suplinirea funcțiilor de președinte și vicepreședinte ai Autorității Naționale de Integritate, din motiv că acesta ar conține mai multe inexactități și formulări lipsite de claritate, cu prevederi confuze.

Reprezentanții societății civile susțin că documentul nu conține criterii clare de evaluare, iar cele propuse oferă termeni improprii sau care nu sunt explicați. Aceștia mai propun ca Regulamentul să conțină o anexă, cu o fișă de evaluare clară în privința grilei de punctaj.

Totodată, experții vin cu un șir de propuneri ce vizează conținutul dosarului de aplicare, numărul de membri ai Consiliului de examinare și numărul resprezentanților aleși din rândurile societății civile, punctajul minim care se va acorda pentru fiecare întrebare.

Documentul adresat Consiliului de Integritate este semnat de Centrul de Resurse Juridice din Moldova, Asociația pentru Democrație Participativă  și Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare, transmite bizlaw.md.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău