Experți NATO se află într-o vizită în Republica Moldova

  • 28 Iunie 2017 08:37
Experți NATO se află într-o vizită în Republica Moldova

Un grup de experți NATO, se află într-o vizită în Republica Moldova. Potrivit agenției INFOTAG, experții  s-au întâlnit cu viceministrul Apărării, Gheorghe Galbura, și secretarul de stat al Ministerului Apărării, Aurel Fondos.

Agenda discuțiilor a cuprins subiecte ce țin de stadiul actual de cooperare în domeniul apărării Republica Moldova - NATO, abordarea provocărilor apărute pe parcursul procesului de planificare și implementare a Programului Individual de Parteneriat și Cooperare, precum și identificarea necesităților care ar asigura realizarea angajamentelor internaționale asumate de către Republica Moldova, prin prisma colaborării cu NATO.

Oficialii NATO și-au arătat disponibilitatea Alianței Nord-Atlantice de a susține în continuare Armata Națională la capitolul instruire a corpului de subofițeri și ofițeri, expertiză și participare a militarilor moldoveni la exerciții internaționale, dar și a apreciat înalt prestația pacificatorilor din Republica Moldova în misiunea de menținere a păcii KFOR din Kosovo, anună un comuicat al ministeruli apărării.

În perioada aflării la Chișinău, experții NATO au avut întrevederi cu reprezentanții direcțiilor și structurilor din cadrul Ministerului Apărării și Marelui Stat Major, în cadrul cărora părțile au discutat despre programele de colaborare dintre Republica Moldova și NATO.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău