Experți din România vin la Chișinău

  • 13 Octombrie 2016 16:20
Experți din România vin la Chișinău

Experți din România vor ajuta Ministerul Mediului de la Chișinău să evalueze starea depozitelor de deșeuri din Republica Moldova și impactul acestora asupra mediului ambiant.

Surse din cadrul Ministerul Mediului au relatat pentru agenția INFOTAG că experții din cadrul Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială "Elie Carafoli" din România, împreună cu colegii moldoveni, au realizat o misiune de cercetare a depozitelor de deșeuri din localitățile Țânțăreni și Bubuieci, precum și a unei porțiuni de pădure de lângă localitatea Rădeni.

Investigațiile efectuate sub formă de scanări și fixări fotografice, inclusiv cu prelevarea probelor de aer, au avut drept scop stabilirea componenței chimice a aerului în zona evaluată. Datele și probele din teren care au fost colectate vor fi procesate în laboratorul mobil al INCAS. Prin utilizarea softurilor și programelor specializate, specialiștii vor determina parametrii și gradul de poluare a zonelor cercetate pe dimensiunile apă, aer, sol.

"Informațiile colectate în urma cercetărilor vor permite efectuarea unei comparații în timp real a schimbărilor survenite, pentru a înțelege natura factorilor care le-au cauzat", au menționat ecologiștii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
26,63
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:4,63 m/s
Sat
22
Sun
17
Mon
14
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău